VOLUNTARI PREMIAȚI DE CJ

0
32

Aproape 300 de voluntari implicați în cel mai mare proiect desfășurat prin Consiliul Județean au fost premiați. Elevii de la Liceul de Artă au reușit să transforme două centre de plasament într-un tărâm de basm, după ce au pictat mai multe panouri din complexele de servicii Floarea soarelui și Floare de colț. Drept răsplată pentru implicarea lor, autoritățile județene au decis să îi premieze și chiar să îi trimită într-o tabără gratuită.
Peste 260 de elevi ai Liceului de Artă au reușit să încânte copilăria celor care trăiesc în centrele de plasament din Buzău. Elevi voluntari, împreună cu cadrele didactice au reușit să transforme complexele de servicii într-un tărâm de poveste. Elevii Liceului de Artă ,,Margareta Sterian” și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, împreună cu profesorii coordonatoari au pictat zeci de panouri de polistiren cu personaje de basm, care au încântat și vor mai încânta și de aici încolo copilăria tuturor. Pentru gestul lor și pentru dăruirea de care au dat dovadă, Consiliul Județean a decis să-i premieze pe voluntari.
Pentru Liceul de Artă a însemnat, pe lângă implicarea onorantă într-un proiect de voluntariat de o asemenea amploare, și un proiect de suflet.
Atât Liceul de Artă, cât și DGASPC Buzău, în calitate de beneficiar al proiectului, sunt recunoscătoare Consiliului Jude¬țean pentru sprijin. Unii fiindcă au spații prietenoase pentru copiii care își petrec o bună parte din viață numai în centre, alții pentru că le-a dat posibilitatea de a pune în valoare creativitatea copiilor, de a-i valoriza.
Cu toate că proiectul era prevăzut pentru o săptămână, fapt pentru care a fost și -de¬numit Săptămâna Voluntariatului, cea de-a 18 ediție, la Buzău, voluntarii s-au întins cu proiectul trei săptămâni, deoarece nu au vrut să lase lucrurile neterminate, având în vedere amploarea lucrărilor.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ