VOR, DAR NU POT! LIPSĂ DE COMPETENȚĂ PENTRU LUCRUL ÎN STRĂINĂTATE

0
100

În prezent, la nivelul județului Buzău sunt disponibile 250 de locuri de muncă. Totodată, șomerii pot opta și pentru o slujbă peste hotare. Numai că, aici, intervine o problemă. Sunt puțini buzoienii care îndeplinesc criteriile impuse de angajatorii străini. Aspiranții sunt, de regulă, tineri absolvenți, care ies de pe băncile școlii fără nicio calificare.
Angajatorii străini solicită meseriași calificați în construcții și instalații, sudori, șoferi, personal hotelier și îngrijitoare de bătrâni. Momentan sunt disponibile peste 1.300 de locuri de muncă în țări precum Germania, Marea Britanie, Spania și Italia. Însă, numărul buzoienilor recrutați este scăzut.
Directorul AJOFM Buzău a anunțat că există și persoane selectate pentru job-uri în străinătate dar care, la scurt timp, sunt concediate pe motiv că nu fac față cerințelor și volumului de muncă.
Pe de altă parte, după ce în ultimii ani, județul nostru s-a aflat în topul județelor cu cea mai mare rată a șomajului, această cifră a scăzut recent sub 10 procente. În luna octombrie, mai mulți buzoieni aflați în căutarea unui loc de muncă au reușit să se angajeze.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ