VOR SALVA VIEȚI

0
46

Mai multe separatoare de sens au fost montate în această dimineață, pe una dintre cele mai periculoase curbe de pe Șoseaua Nordului. Este vorba despre curba de după Fabrica de Bere spre București. Măsura luată de autorități ar putea salva vieți în condițiile în care, de-a lungul timpului, în zonă au avut loc numeroase accidente grave, unele mortale, din cauza neatenției sau neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Agitație mare în această dimineață, pe centura orașului Buzău. Mai multe TIR-uri ale unei firme din Prahova, încărcate cu separatoare de sens, au oprit în zonă. Lucrarea s-a desfășurat destul de repede, pe o suprafață de câteva sute de metri, separatoarele fiind din plăci de beton prefabricate care au fost doar asamblate. Măsura a fost luată de Poliția Rutieră și Primăria Buzău în urma demersurilor efectuate pentru diminuarea riscului rutier.

Odată cu montarea acestor separatoare, se rezolvă o primă etapă, în sensul că, în viitorul apropiat astfel de separatoare vor mai fi montate într-o altă zonă intens circulată, în care s-au produs numeroase accidente rutiere.

Primăria Buzău, îi anunță pe șoferi că în perioada 06.12.2017 – 07.12.2017 sunt impuse restricţii de circulaţie pe Şoseaua Nordului din municipiul Buzău, zona Km 110, tronsonul cuprins între Pasajul Fabricii de Bere şi Pasarela Nehoiu, datorită amplasării pe acest tronson de drum a separatoarelor de sens din beton.

În urmă cu aproape 2 luni, pe tronsonul dintre Fabrica de Bere şi pasarela Nehoiu a avut loc un accident provocat de un șofer care, în timp ce se deplasa către București, la pătrunderea în curbă, a derapat pe carosabilul umed și a pierdut controlul volanului. Acesta s-a răsucit, a pătruns pe contrasens și a fost lovit din spate de un microbuz de transport persoane din Chișinău. În urma impactului, 5 persoane au fost rănite, printre  acestea aflându-se şi un copil de cinci ani.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ