VOT NEGATIV AL CONSILIERILOR PNL

0
78

Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal în Consiliul Judeţean au numerose nelămuriri în ceea ce priveşte contractul de finanţare, prin care urmează să fie modernizată şi extinsă infrastructura de apă şi canalizare. Ei au neclarităţi în ceea ce priveşte aspectele tehnice ale programului şi în acelaşi timp nu sunt de acord cu majorările de tarife ce vin la pachet cu investiţiile. În consecinţă, liberalii au votat, în şedinţa extraordinară de joi, împotriva proiectului de hotărâre privind aprobarea Strategiei de tarifare pentru „Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Buzău în perioada 2014-2020”
Vot negativ al consilierilor judeţeni ai Partidului Naţional Liberal pentru proiectul de hotărâre privind majorarea preţurilor la apă şi canalizare, începând de anul viitor. Liberalii nu sunt de acord cu noile tarife impuse prin proiectul ce urmează să aducă aproximativ 300 de milioane de euro, în judeţul Buzău pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii de apă şi canal. Ei consideră că preţurile ar trebui să fie diferenţiate, în funcţie de sursa de apă şi că procentele de majorare a preţurilor ar fi, în realitatem mai mari decât cele prevăzute în proiect.
Consilierii judeţeni liberali au votat, în schimb, în favoarea altor două proiecte privind finanţarea programului de infrastructură pentru apă şi canalizare, deşi au avut anumite rezerve.
Cu toate aceste rezerve ale liberalilor, Consiliul Judeţean a aprobat documentația tehnico-economică pentru „Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Buzău şi participare Consiliului Județean Buzău la cofinanțarea proiectului, dar şi majorările de tarife pentru serviciile de apă şi canalizare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ