„VREM ÎNAPOI LA PAZA ȘCOLILOR”! SOLICITARE PRIN AVOCAT A CELOR 300 DE POLIȚIȘTI LOCALI

3
464

Cei 300 de polițiști locali de la serviciul de pază solicită Primăriei Buzău să fie reprimiți pe posturile de la școli, grădinițe și instituții publice, unde au funcționat înainte de a primi deciziile de concediere. Avocata polițiștilor a trimis pe adresa Primăriei o notificare prin care solicită intrarea de urgență în legalitate pe motiv că angajații au dreptul la muncă.
Cerere Cabinet Avocat Tănăsică Oana
„Angajații au dreptul la muncă, drept ce nu poate fi îngrădit prin hotărâri promovate în mod ilegal. Subsemnații au dreptul la posibilitatea aducerii la in deplinire a obiectului contractelor de muncă încheiate. Aceste contracte de prestări servicii de ordine publică și pază sunt în continuare în derulare”.
Avocata polițiștilor locali solicită rezilierea de urgență a contractelor încheiate cu firmele private de pază care i-au înlocuit pe agenții locali.
„Solicităm anularea/rezilierea contractelor de prestări servicii de pază și protecție încheiate cu WMC Guard Security, Detectiv Confident și Lex Protect”
Se reclamă și faptul că în acest moment pentru același serviciu sunt plătiți atât polițiștii locali, cât și firmele de pază.
„Bugetul local este nevoit să suporte cheltuielile salariale ale fiecăruia dintre polițiștii locali și totodată contractele cu societățile private de pază”.
Avocata polițiștilor locali avertizează că acest fapt va fi consemnat de Curtea de Conturi, iar persoanele vinovate din primăria Buzău vor fi trase la răspundere.
„Acest aspect va fi reliefat de către Camera de Conturi Buzău iar răspunderea poate fi antrenată de persoana care a contribuit la elaborarea, emiterea sau încheierea actului”.
În cazul în care polițiștii locali nu vor reveni la vechile locuri de muncă, Primăria Buzău va fi dată în judecată și se vor cere inclusiv despăgubiri. Pe de altă parte, Primăria Buzău așteaptă judecarea apelului la Curtea de Apel Ploiești referitor la suspendarea noii organigrame din Palatul Comunal. În perioada următoare, pe măsură ce se vor completa documentele trecerii Poliției Locale din subordinea Primarului în cea a Consiliului Local, vor fi emise noi decizii de concediere pentru cei peste 300 de agenți locali.

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ