VREMEA ÎMBOLNĂVEȘTE COPIII! Medicii se așteaptă la un nou val de afecțiuni

0
148

Vremea schimbătoare își pune amprenta pe starea de sănătate a copiilor. Cu o imunitate încă scăzută, micuții sunt cei mai vulnerabili în fața afecțiunilor respiratorii. Chiar pe finalul anului trecut, medicii pediatri de la Spitalul Județean s-au confruntat cu o avalanşă de îmbolnăviri. Acum doctorii se așteaptă la o nouă creștere a numărului de pacienți având în vedere că cei mici au revenit în colectivități.
În prezent, țara noastră se confruntă cu o explozie a numărului de cazuri de gripă. Pentru a preveni îmbolnăvirea, medicii ne recomandă o serie de măsuri. De cele mai multe ori, copiii se îmbolnăvesc atunci când merg la grădiniță ori la școală. Doctorii ne sfătuiesc ca, cel puțin în primele zile de la debutul bolii, micuții să fie ținuți acasă tocmai pentru a nu-i îmbolnăvi și ceilalți. Totodată este indicat să nu se ajungă într-o altă extremă, iar copiii să fie ținuți departe de unitatea de învățământ o perioadă prea lungă.
Medicii recomandă părinților să nu privească vremea rece drept un factor de îmbolnăvire pentru copii. Chiar și la temperaturi negative, este recomandat ca cei mici să fie scoși la aer, îmbrăcați corespunzător.
Aglomeraţia de la cabintele medicale apare şi pentru că bolnavii nu ştiu să facă diferenţa între o răceală puternică şi gripă. Deşi la prima vedere ele au manifestări comune, bolile au particularităţi care le diferenţiază. În primul rând, o răceală chiar şi puternică, afectează o durată mai scurtă organismul, într-un mod mai puţin agresiv.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ