Weekend cu concerte și aventuri

0
56

Oportunități de petrecere a timpului liber
Weekendul ne așteaptă cu ceva temperaturi mai suportabile motiv pentru care dacă nu aveți un plan făcut pentru următoarele două zile, noi vă invităm să alegeți dintr-o paletă vastă de evenimente care vor avea loc la Buzău. Concerte, ateliere de lucru, sporturi extreme și drumeții…Activități pentru toate gusturile, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.
Weekend de weekend în județul Buzău pot fi descoperite o multutitudine de activități la care putem lua parte. Spre exemplu în următoarele două zile la Bisoca se dă startul unei noi serii de cursuri teoretice și practice, prin care meșteri cu ani buni de experiență învață pe cei interesați tehnicile și meștesugul care pun bazele caselor tradiționale românești.
La Aluniș sunt organizat drumeții la cele mai interesante și pline de farmec atracții ale zonei. Vorbim despre cel mai important complex de vestigii rupestre din Munții Buzăului care se află în apropierea comunelor Bozioru si Colți. Aici locuințe săpate în piatră, inscripții în chirilic și alt alfabet necunoscut, desene bizare și inscripții, stau mărturie locuirii zonei încă din antichitate. Deși minele de exploatare au fost închise, încă mai poate fi găsit chihlimbar, o piatră semiprețioasă formată din rășina fosilizată a coniferelor. Tot la Aluniș, dar spre seară are loc un concert al Alinei Manole, în cadrul Serilor folk, la care intrarea este liberă.
În aceeași zi, de data aceasta ceva mai aproape, în Parcul Tineretului din municipiul Buzău se dă startul unui turneu demonstrativ de RISAJ GAME, o combinație între FAZAN și lovituri de departajare, un joc inedit al anului 2021.
La Buzău, sâmbătă seara The Mono Jacks continuă seria concertelor de excepție în cadrul festivalului „Buzăul lui Marghiloman”!
Duminică pe lacul de acumulare de la Siriu au loc ture de inițiere cu canoe pe un traseu de 2,5 ore într-un peisaj deosebit si puțin accesibil. La turele cu canoe poate participa orice persoană cu vârstă minimă de 14 ani, indiferent de condiția fizică sau exeprienta în acest sport.
Tot duminică la Sala mare a Consiliului Județean Buzău va avea loc un concert de excepție susținut de SELECT QUARTET format din membrii Filarmonicii Naționale din Chișinău, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui Astor Piazzola, un important muzician și compozitor care a revoluționat muzica de tango.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ