WEEKEND CU DE TOATE

0
22

Teatru, voluntariat și adrenalină

În weekend sunt așteptate câteva ploi scurte de vară, dar care nu vor deranja prea mult. Prin urmare buzoienii au posibilitatea de a-și petrece sfârșitul săptămânii în aer liber bucurându-se de spectacole, sporturi extreme sau ieșiri în natură.
Buzoienii sunt invitați în weekend la Aluniș pentru a se bucura într-un cadru natural de seri cu muzică folk alături de work-shop-uri dar și de bucătăria locală. Peste noapte turiștii pot rămâne fie într-una din pensiunile din zonă fie pot campa cu cortul. Localitatea Aluniș este cunoscută pentru ansamblul rupestru aici fiind și punctul de plecare către mai multe traseele montane. În Colți se mai poate vizita și Muzeul Chihlimbarului.
Iubitorii de natură se mai pot orienta sâmbătă dimineață spre Valea Nișcovului acolo unde se unesc mai multe forțe pentru un scop nobil… ecologizarea pârâului Nișcov în Vernești. Bocancii și o pelerină de ploaie sunt obligatorii.
Pentru cei care vor ceva mai multă aventură este recomandată o vizită la Nehoiu. Acolo au loc ture de rafting pe râul Buzău în deplină siguranță. Organizatorii oferă echipament corespunzător din neopren, căști și instructori iar turele se adresează atât celor experimentați cât și persoanelor aflate la prima încercare.
O zi deosebită și cu ceva mai mult confort poate fi petrecută la Teatrul George Ciprian unde duminică buzoienii sunt invitați la piesa „Bărbații la 40, Femeile la 43”, scrisă și regizată de Octavian Strunilă. Este vorba despre un spectacol despre criza prin care trec aproape toate cuplurile cel puțin o dată în viață.
Copiii pot merge la cinema acolo unde rulează “Capra cu trei iezi”, un teatru proiectat recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ