WEEKEND PLIN DE EVENIMENTE

0
55

Festivaluri, sporturi extreme și drumeții
Câteva ore ne mai despart de weekend, iar cei care încă nu și-au făcut rezervări la mare, pot alege să își petreacă timpul liber bucurându-se de activitățile organizate în Buzău. Unul dintre evenimentele importante care se vor desfășura în zilele următoare este festivalul ,,Buzăul lui Marghiloman” aflat la prima ediție, dar și alte activități destinate celor care iubesc ieșirile în natură sau sporturile în aer liber.
Începând din acest weekend se dă startul primei ediții a Festivalului de artă ,,Buzăul lui Marghiloman” care se va întinde pe toată perioada lunii august.
O altă variantă de petrecere a timpului liber o reprezintă plimbarea cu caiacul pe lacul Siriu. În acest weekend, atât începătorii, cât și cei experimentați, pot petrece ore în șir pe lacul de acumulare aflat într-o zonă deosebit de pitorească din nordul județului.
Sâmbătă sunt organizate drumeții spre Lacul Vulturilor, la altitudinea de 1420 de metri în Munții Siriului și către cunoscuții trovanții sau Babele de la Ulmet. Activitatea este destinată atât adulților, cât și copiilor cu ceva experiență având în vedere traseele cu o dificultate mică spre medie.
Tot în zona Lacului Vulturilor are loc unul dintre cele mai frumoase trasee de cicloturism montan, reprezentativ pentru zona Carpaților de curbură.
La Bisoca sunt organizate în acest weekend cursuri teoretice și practice pentru cei care își doresc să învețe meștesugul construirii caselor tradiționale românești.
În zona Aluniș, comuna Colți, este organizat masterclass-ul de vioară, o ocazie excelentă pentru cei din domeniul muzicii de a-și duce cunoștințele la nivelul următor sub îndrumarea Nataliei Pancec, una dintre cele mai talentate violoniste din România. După orele de muzică, ziua poate fi continuată cu o vizită spre Ansamblul de la Aluniș, Bisericuța lui Iosif, Agathonul, Chilia lui Dionisie, câteva dintre Vestigiile Rupestre din Masivul Ivănețu.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ