Zece pentru buzoieni! Gratuitate pe transport pentru cei cu salariu minim

0
137

10 consilieri locali municipali si-au dat mâna pentru a sustine un proiect social de impact de care ar putea să beneficieze o mare parte din cetătenii orasului Buzău. Acestia au depus un proiect, potrivit căruia buzoienii care au venituri ce nu depăsesc nivelul salariului minim garantat să poată beneficia de gratuitate pe autobuzele Trans-Bus. Proiectul va fi analizat in comisiile de specialitate si se va afla in dezbatere publică apoi ar putea ajunge pe masa consilierilor pentru a fi supus votului.
Mai multi consilieri locali municipali ai PNL, PMP, PSRo şi un consilier independent au întocmit proiectul privind “Aprobarea unor facilităţi de transport în comun cu autobuzele S.C.Trans Bus S.A.Buzău pentru unele categorii de persoane cu venituri pînă la nivelul salariului minim pe economie, cu domiciliul în municipiul Buzău”. În contextul în care la nivelul municipiului majoritatea buzoienilor sunt remuneraţi cu salariu minim si se confruntă cu problemele financiare, aleşii locali s-au gîndit să le întindă o mînă de ajutor.
Iniţiatorii proiectului au stabilit şi un regulament în baza căruia ar urma să fie implementat proiectul.
Cum orice proiect este perfectibil, consilierii locali vor face un amendament în sensul lărgirii bazei de beneficiari.
Proiectul depus la registratură va fi analizat în comisiile de specialitate. Ulterior va fi lansat în dezbatere publică şi supus votului în Consiliul Local Municipal. Iniţiativa celor 10 aleşi locali nu se pliază tocmai pe politica primarului Constantin Toma care a anunţat că se gîndeşte la limitarea gratuităţilor pe transportul în comun pentru pensionari şi elevi cu scopul de a eficientiza activitatea Trans Bus.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ