ZECE PERSOANE, ÎN CARANTINĂ LA ARBĂNAŞI

0
657

Autorităţile au dispus plasarea în centrul de carantină de la Arbănaşi a zece persoane din judeţul Buzău care s-au întors din Italia. Prefectura a anunţat că pentru alte 236 de persoane a fost dispusă măsura izolării la domiciliu.
Zece buzoieni, recent întorşi din Italia au fost transportaţi, marţi, în condiţii de maximă siguranţă şi izolare la centrul de carantină de la fosta tabără şcolară de la Arbănaşi. Aceştia vor rămâne acolo, în condiţii de izolare, timp de 14 zile. Le-au fost prelevate probe care au fost trimise la Institutul „Matei Balş” din Capitală, pentru a se stabili dacă sunt infectate cu coronavirus. Pe de altă parte, rezultatele analizelor de laborator efectuate la Institutul Matei Balș din Capitală în cazul celor contacți direcți ai bătrânei de 73 de ani, confirmată cu coronavirus, au ieşit negative. Celor trei le-au fost prelevate probe pentru COVID 19, luni seară, după primirea rezultatelor care indicau că bătrâna este infectată.
” Rezultatele analizelor efectuate la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti pentru cei 3 contacti direcți cu femeia infectată cu coronavirus sunt negative. Aceștia vor rămâne izolați la domiciliu timp de 14 zile.”, au transmis reprezentanții Instituţiei Prefectului.
Miercuri, o femeie, în vârstă de 46 de ani, întoarsă din Munchen, Germania, în data de 1martie, s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, având dureri de spate şi tuse ușoară. Femeia a fost evaluată medical, i s-a efectuat test gripal al cărui rezultat este negativ. Personalul medical a considerat oportună efectuarea testului pentru Coronavirus, probele fiind trimise către Institutul ”Mate Balș” din București.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ