Zeci de buzoieni mușcați de căpușe

0
222

Zilnic, în jur de 10 pacienți se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe după ce au fost mușcați de căpușe. Încălzirea vremii și întârzierea programului de dezinsecție au condus la o invazie a insectelor, în spațiile verzi. Așa se face că, până la această dată, sute de buzoieni au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza ciupiturilor de insecte.
Odată cu venirea primăverii, au apărut şi primele cazuri de persoane înţepate de căpuşe. Și câte 10 pacienți pe zi s-au prezentat la urgenţele Spitalului Judeţean Buzău, după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Astfel de insecte se pot găsi atât în grădina casei, cât şi în parcuri, pe terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure sau animale.
În perioada următoare, se aşteaptă ca numărul de persoane muşcate de căpușe să crească. Vremea s-a încălzit considerabil, iar programul de dezinsecție din municipiul Buzău a fost întârziat, cauze care au făcut ca numărul persoanelor care au avute nevoie de îngrijire medicală să crească. Medicii le recomandă oamenilor să poarte pantaloni lungi, şosete şi bluze cu mânecă lunga, mai ales în zonele cu iarbă înaltă.
Muşcătura de capuşă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător. Cea mai gravă este boala Lyme, sau borelioza, supranumită şi “boala cu o mie de feţe”, din pricina faptului că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ