Zeci de elevi au promovat după rezolvarea constestaţiilor! Buzăul în primele zece judeţe la examenul de Bacalaureat

0
55

În urma rezolvării contestaţiilor peste 30 de elevi buzoieni au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Astăzi au fost afişate rezultatele finale ale examenului de maturitate iar Buzăul se află în primele zece judeţe din ţară în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate.
Matematica şi Limba română au dat multe bătăi de cap în acest an liceenilor care au participat la examenul de Bacalaureat. 783 de constestaţii au fost depuse după afişarea primelor rezultate. 36 de elevi care au picat Bac-ul au reuşit să promoveze în cele din urmă după ce au contestat notele obţinute.
Astfel şi procentul de promovabilitate la nivel de judeţ a crescut. Conform ultimelor date judeţul nostru se situază în primele 10 din ţară după examenul de Bacalaureat.
Cea de-a doua sesiunea a Bacalaureatului pentru cei care nu au promovat sau care nu au susţinut examenul din pricina corigenţelor va debuta chiar de mîine. Conform calendarului între 11 şi 14 iulie au loc înscrierile candidaţilor la a doua sesiune de examen, pe 27 iulie se vor înscrie elevii care au promovat examenele de corigenţe iar în data de 21 august are loc prima probă scrisă la Limba şi literatura română. Sesiunea de toamnă a examenului de maturitate se va încheia în data de 6 septembrie după afişarea rezultatelor finale.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ