Zeci de kilograme de mărfuri confiscate de DSVSA Buzău! Alimente expirate ,,ofertă,, de sezon a comercianților

0
72

În perioada estivală, Directia Sanitar Veterinară si pentru Siguranta Alimentelor, intensifică controalele în unitătile de alimentatie publică. Din păcate, neregulile nu au întârziat să apară. De exemplu, în urma unei sesizări, inspectorii DSV au mers în control la un magazin din mediul rural unde au confiscat zeci de kilograme de alimente care prezentau un risc major pentru sănătatea consumatorilor. De asemenea, agentul economic a fost amendat cu doua mii de lei.
Lunile de vară, adevărată mană cerească pentru majoritatea comercianților. Băuturile răcoritoare, dulciurile, fructele, conservele dar și produsele din carne se vând în această perioadă în cantități mari. În goana după profit o parte dintre comercianți nu respectă normele de igienă, depozitare sau si mai grav au la raft, produse expirate. În plus, numărul reclamațiilor venite din partea consumatorilor a crescut simțitor în această perioadă. Motiv pentru care si inspectorii DSV au intensificat controalele
Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au plecat pe teren pentru a verifica dacă sesizările primite se confirmă sau nu. În anumite cazuri, reclamatiile buzoienilor se dovedesc a fi exagerate sau nefondate însă în alte cazuri, sesizările se confirmă. De pildă, zilele trecute, o persoană anunța prin call center-ul DSV că într-un magazin situat în zona rurală sunt multe nereguli. Ajunși la fața locului, inspectorii de control și-au pus mâinile în cap. Au descoperit zeci de kilograme de produse neetichetate despre care nu se putea spune dacă sunt în termen de valabilitate sau nu, de unde provin și ce conțin. În plus, reprezentau un risc major pentru sănătatea consumatorilor.
De asemenea, DSV a amendat agentul economic cu două mii de lei.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ