ZECI DE MII DE DIABETICI, ÎN JUDEȚ

0
94

Cifră îngrijorătoare, la nivelul județului, în ceea ce privește cazurilor de bolnavi de diabet. Aproape 30 de mii de buzoieni se află în evidențele medicilor specialiști după ce au fost diagnosticați cu această afecțiune. În realitate, numărul bolnavilor este însă mult mai mare, unii încă nu știu că suferă de diabet, alții nu au ajuns în atenția doctorilor.

Conform datelor medicale, 5,5% dintre buzoieni suferă de diabet zaharat. Boala este cauzată de stilul de viață agitat și de alimentația nesănătoasă. Vestea bună ar fi că boala poate fi prevenită sau măcar descoperită timpuriu. În acest sens, medicii specialiști pe Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Dana Marinescu și Ecaterina Zoican vor sta la dispoziția buzoienilor care vor să își testeze gratuit glicemia și să obțină informații și recomandări de la specialiști.

Astfel, în cursul zilei de vineri, un vehicul în care a fost amenajat un minilaborator se va afla în Piața Daciei, între orele 9.00 si 17.00, iar cei doi medici specialisti din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău vor sta la dispoziția celor care vor să își testeze glicemia și să primească sfaturi de la doctori.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ