ZECI DE MISIUNI, DE ZIUA POMPIERILOR

0
49

De ziua lor, pompierii buzoieni nu au avut timp să sărbătorească. Duminică, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au participat la 36 de misiuni. Una dintre aceste misiuni le-a dat cel mai mult de furcă, fiind nevoie de multe ore de luptă cu focul.
“Având în vedere durata și volumul mare de muncă, se evidențiază intervenția pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cantitate de aproximativ 350 de tone furaje de pe raza comunei Poșta Câlnău, acțiunile fiind finalizate după aproximativ 16 ore de la sosirea la locul intervenției”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.
Cu ocazia zilei de 13 Septembrie, pentru sărbătorirea a 172 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, pompierii buzoieni au avut totuşi câteva momente festive. Ei au depus de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihăileşti și la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii – căpitan Pavel Zăgănescu din municipiul Râmnicu Sărat. De asemenea militarii de la ISU i-au recomensat pe membrii unor servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă care s-au remarcat prin sprijinul acordat în gestionarea situațiilor de urgență de amploare ce au avut loc pe raza județului Buzău. De asemenea a avut loc o ceremonie de avansare în grad și acordare de recompense pentru personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Un alt moment festiv ce era programat la Stația de Pompieri Mărunțișu, introducerea în intervenție a primei ambulanțe S.M.U.R.D. a fost întrerupt de prima solicitare, echipajul intervenind pentru acordarea primului ajutor medical victimelor unui accident rutier pe DN 10, comuna Cislău.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ