ZECI DE MISIUNI ÎNTR-O SINGURĂ ZI

0
31

Echipajele Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă s-au aflat în alertă, marţi când mai multe localităţi din judeţ s-au aflat sub atenţionare cod roşu hidrologic. Pompierii au fost chemaţi să înlăture efectele ploii torenţiale dar au intervenit şi pentru alte zeci de situaţii de urgenţă.
În cursul zilei de marţi, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 29 situații de urgență, dintre care solicitări pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 16. Totodată, salvatorii au intervenit la o misiune de asanare muniție, un accident rutier, o misiune de evacuare a apei, dar și alte 10 situații de urgență.
Prin Centrul Operațional Județean, au fost monitorizate și gestionate un număr de 7 avertizări de coduri meteorologice și hidrologice(galben, portocaliu și roșu). Având în vedere fenomenele meteorologice și hidrologice periculoase menționate în avertizările de cod roșu, conducerea ISU a dispus emiterea a două mesaje RO-Alert pentru avertizarea populației din zonele vizate. Intervenţiile pompierilor au fost dificile şi de durată, după cum precizează reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat de presă.
„ La ora 14:30: un echipaj de pompieri din cadrul Punctului de lucru Beceni s-a deplasat în localitatea Lopătari, județul Buzău, unde a fost semnalată, o gospodărie inundată cu apă provenită din torenții produși în urma precipitațiilor abundente. Cu ajutorul motopompei, pompierii au evacuat apa, misiunea finalizându-se în jurul orei 17:00.
La ora 18:01: un echipaj din cadrul Punctului de lucru Nehoiu a intervenit pe raza orașului Nehoiu, pentru a îndepărta un copac (nuc) care a căzut pe carosabil (D.N.10), avariind ușor un autoturism staționat. Împreună cu autoritățile publice locale, în scurt timp, s-a reușit îndepărtarea acestuia, iar pompierii au rămas la fața locului, pentru asigurarea zonei, ținând cont de faptul că arborele, în cădere, a afectat și instalația electrică din zonă. La fața locului a fost prezentă și o echipă a distribuitorului de energie electrică”, se arată în comunicatul ISU.
Un alt echipaj a intervenit în urma unui apel de urgență, ce menționa un eveniment rutier pe centura de nord a municipiului Buzău. La fața locului s-au deplasat două autospeciale S.M.U.R.D. și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul I.S.U. Buzău, unde au găsit un autoturism în afara părții carosabile, răsturnat pe plafon, în interiorul acestuia aflându-se două persoane, ambele, cu vârste de aproximativ 70 de ani. Pompierii au scos victimele din maşină și au asigurat primul ajutor medical.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ