ZECI DE PERMISE, REŢINUTE

0
179

Aproape 50 de şoferi au rămas fără permise de conducere în cele 24 de ore, cât a durat acţiunea Poliţiei Rutiere, parte a unei campanii europene pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării limitelor de viteză. Controalele în trafic, cu efective sporite, pentru prinderea vitezomanilor vor continua, până la sfârşitul săptămânii.
Poliţiştii buzoieni au aplicat 251 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză în cadrul acţiunii SPEED MARATHON, derulată miercuri, ce s-a înscris în calendarul activităților Poliţiilor Rutiere Europene. Pe lângă amenzile ce le-au fost aplicate, împotriva a 46 de „vitezomani” a fost luată şi măsura reţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, după ce maşinile lor au depăşit cu peste 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe tronsoanele pe care se deplasau. Recordul de viteză a fost înregistrat de o tânără din Râmnicu Sărat.
Poliţiştii rutieri atrag, încă o dată, atenţia că viteza este principala cauză a producerii accidentelor.
Miercuri, 3 aprilie, toate radarele din judeţ, au fost în acţiune, timp de 24 de ore. Toţi poliţiştii rutieri, dar şi cei de la posturile rurale au ieşit în stradă pentru a-i surprinde pe şoferii vitezomani. Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și s-a desfășurat în toată țara, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Acțiunile pe linie de viteză vor continua până în data de 7 aprilie conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Europene a Poliţiilor Rutiere .

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ