Zeci de reclamații la Avocatul Poporului

0
151

Zeci de sesizări la Avocatul Poporului. La fiecare vizită a unui expert al instituției la Buzău, cetățenii calcă pragul pentru a aduce în atenție diverse probleme. Cap de afiș sunt nereguli din domeniul social sau nedreptăți salariale. În plus, destul de frecvente sunt problemele de fond funciar.
Sesizări multe, la o nouă vizită, la Buzău, a unui expert al Avocatului Poporului. Mai multe persoane s-au prezentat la runda de audiențe de joi, în fața consilierului instituției. Oamenii știu că pot fi ajutați de acești specialiști, în cazul în care s-au simțit nedreptățiți sau dacă le-au fost încălcate drepturile și libertățile.
Paleta reclamațiilor este una largă. Mulți văd Avocatul Poporului, ultima lor șansă pentru a-și rezolva problemele. Cele mai multe petiții au ca obiect încălcări ale drepturilor de pensie sau sociale, precum și probleme de fond funciar. Nu lipsesc nici sesizările cu privire la funcţionarii publici din cadrul mai multor instituţii.
Buzoienii pot sesiza în faţa reprezentanţilor Avocatului Poporului încălcări ale drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice, în raporturile acestora cu autorităţile publice, abuzurile suferite din partea funcţionarilor publici sau autorităţilor centrale, administraţiei locale și instituţiilor publice.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ