ZI FESTIVĂ LA COMPANIA DE APĂ! S-A FĂCUT RECEPȚIA INVESTIȚIILOR CU FONDURI EUROPENE

0
111

În perioada 2011-2016, Compania de Apă Buzău a derulat proiecte importante de extindere și modernizare a sistemelor de alimentare cu apă din județul Buzău. Investiția s-a ridicat la aproximativ 85 de milioane de euro, din care 80% a fost contribuția Uniunii Europene. Proiectele au vizat îmbunătățirea infrastructurii de alimentare cu apă, canalizare și epurare.
Programul de investiții, desfășurat în județul Buzău, s-a concretizat prin realizarea unor importante obiective de investiții atât în urban cât și în rural.
Astăzi, a fost inaugurată și stația de tratare a apei de la Sursa Sud, cu o capacitate mare, proiectată să funcționeze fără sincope.
Noile sisteme de alimentare cu apă includ acum patru stații noi și șase stații modernizate de tratare a apei. În prezent, peste 40% din populația județului Buzău beneficiază de o infrastructură de apă şi apă uzată la standarde europene.
Reprezentanții Companiei de Apă au parcurs pași importanți pentru atragerea a 200 de milioane de euro, fonduri europene, pentru continuarea și extinderea investițiilor în special în zona rurală a județului Buzău.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ