ZI IMPORTANTĂ PENTRU ROMÂNIA

0
50

Este o zi importantă pentru România, pentru că începând de joi, țara noastră își asumă, pentru întâia oară de la aderarea din 2007, un rol important la nivel european: preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu a transmis, cu această ocazie, că acesta este momentul în care țara noastră trebuie s-și consolideze profilul și să genereze încredere.
Președintele Partidului Social Democrat Buzău a transmis un comunicat de presă cu ocazia preluării președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România. Deputatul Marcel Ciolacu este de părere că, anul acesta, marcăm un important examen de maturitate din istoria noastră, iar principal datorie este să asigurăm o președinție de success, care să consolideze profilul ării noastre în rândul partenerilor și să genereze încredere în capacitatea României de a media tematicile compleze aflate pe agenda europeană.
CARTON: Eforturile tuturor în această perioadă trebuie să se concentreze atât din punct de vedere logistic, prin găzduirea numeroaselor întâlniri formale și informale care vor avea loc, cât și operațional, prin asigurarea prezidării grupurilor de lucru și diverselor formațiuni ale Consiliului UE, în care va trebui să asigurăm coerența, continuitatea și dinamismul legislativ al Uniunii Europene. Așadar, avem de îndeplinit o sarcină complexă, care va necesita un cumul de eforturi publice între toate instituțiile relevante ale statului implicate în acest proces și care, în final, va trebui să poziționeze România în centrul proiectului european.(SURSA: COMUNICAT DE PRESĂ DEPUTAT MARCEL CIOLACU)
Odată cu preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, țara noastră va trebui să administreze, în această primă parte a anului, mai multe probleme importante. În primul rând, trebuie gestionat cu foarte multă prudență și abilitate momentul ieșirii Marii Britanii din UE, precum și pregătirea alegerilor europarlamentare. De asemenea, printre altele, vom avea de mediat negocierea pentru viitorul cadru financiar multianual, adică bugetul Uniunii Europene pentru următorii 5 ani, dar și relația cu celelalte țări din vecinătatea UE, unele fiind caracterizate prin instabilitate, conflict sau nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului.
CARTON: Am toată încrederea că vom da dovadă de flexibilitate și perseverență și că putem fi o sursă de idei, inovare și cunoaștere la nivel european. Împreună trebuie să promovăm o imagine pozitivă, de stabilitate și coerență pentru a demonstra că România poate face față cu brio unui moment atât de important pentru orice membru al Uniunii Europene. (SURSA: COMUNICAT DE PRESĂ DEPUTAT MARCEL CIOLACU)

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ