ZILE DE FOC PENTRU POMPIERII BUZOIENI

0
32

Șaptezeci și opt de intervenții numai în trei zile, pentru pompierii buzoieni, dintre care patruzeci și trei au necestitat intervenția S.M.U.R.D.-ului. Salvatorii au intervenit la o misiune de asanare de muniție, cinci accidente rutiere, șase incendii, dar și alte douăzeci și trei situații de urgență.
La sfârșitul săptămânii trecute, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a fost solicitată să intervină în localitatea Merei, unde a fost descoperită o bombă de artilerie calibrul 120 mm. Elementul de muniție a fost ridicat și transportat în condiții de siguranță în vederea distrugerii. În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Persoanele care găsesc muniţie neexplodată au obligaţia de a apela numărul unic 112 pentru a anunța instituțiile abilitate.
Totodată, forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău au fost solicitate să intervină la un accident rutier pe raza localității Zilișteanca comuna Poșta Câlnău. Militarii ISU au asigurat măsuri de prevenire și asistență medicală de urgență. Victima a refuzat transportul la spital. Și pompierii din cadrul Punctului de lucru Pietroasele au fost solicitați să intervină la un accident rutier pe raza comunei Ulmeni.
Tot în weekend, pompierii din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu au fost solicitați să intervină pentru stingerea incendiului de vegetație uscată, în localitatea Gura Bâșcei, comuna Cislău. 0,6 hectare de de vegetație uscată, lăstăriș mărăciniș, au ars complet. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la jarul unui foc aprins.

IULIANA SÎRBESCU/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ