ZILE DE FOC

0
43

Ca în fiecare an, după perioada de post, zilele de Crăciun se transformă din motive de sărbătoare în adevărate tragedii, în unele cazuri. Așa se face că sirenele ambulanţelor din Buzău au răsunat frecvent în zilele de 25 și 26 decembrie. Şi asta pentru că au fost chemate să acorde primul ajutor numeroaselor cazuri ivite pe parcursul sărbătorilor. Peste 170 de solicitări pe zi au fost înregistrate de Serviciul Județean de Ambulanță Buzău. Turmentaţi sau aproape de comă alcoolică, mai mulți buzoieni au cerut ajutorul ambulanţei pentru a-i duce la spital. Din nefericire s-au înregistrat în această perioadă și șapte decese, din diferite motive.

Și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, aproape 300 de buzoieni au necesitat îngrijire de la personalul de specialitate. Cele mai multe persoane s-au prezentat în a doua zi de Crăciun, o bună parte dintre acestea fiind din Râmnicu Sărat, având în vedere că la spitalul din municipiu, în această perioadă, nu a existat medic de gardă.

De zile de foc au avut parte și pompierii care au intervenit la aproape 100 de situații de urgență. În cazul incendiilor, cele mai multe au avut drept principală cauză necurățarea coșurilor de fum.

 

Polițiștii buzoieni au fost și ei la datorie în această perioadă. Peste 340 de poliţişti au acționat, la nivel judeţului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

 

Și poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 11 infracțiuni la regimul rutier. Astfel, în această perioadă au fost reținute 38 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ