,,ZILELE DOVLEACULUI”, LA FINAL

0
121

S-a încheiat cea de-a patra ediție a Festivalului ,,Zilele Dovleacului”. Sărbătoarea etno-gastronomică de la Poşta Câlnău s-a bucurat de o participare numeroasă a unor producători şi meşteri locali, dar şi de pe alte meleaguri, în timp ce pe scenă au urcat artişti populari ce i-au încântat pe vizitatori.
Arome de plăcinte, de sarmale în dovleac, ori pastramă de oaie, specifică toamnei, alături de un pahar cu vin nou, de toate aceste s-au putut bucura cei care la sfârşitul săptămânii trecute au trecut prin Poşta Câlnău şi au trecut porţile Festivalului “Zilele Dovleacului”. Bunătăţile, oferite de producătorii locali au fost degustate pe acordurile muzicii populare, căci, atmosfera a fost întreţinută de numeroşi artişti, invitaţi să susţină recitaluri la festival.
AMBIANŢĂ: 02:19-02:35 (plăcinte de dovleac…făcând prăjituri)
Spectatori au fost, nu doar localnicii, ori cei din apropierea localităţii Poşta Câlnău, ci şi vizitatori din zone mai îndepărate ale ţării.
Printre dovlecii uriaşi ori cu forme, neobişnuite, la festivalul de la Poşta Câlnău s-au aflat şi meşteri populari ori meşteşugari care au lucrat obiecte tradiţionale, chiar sub privirile vizitatorilor.
Printre expozanţi s-au numărat şi câţiva artişti populari din Republica Moldova care au fost invitaţi la Festivalul “Zilele Dovleacului”.
Festivalului Etno-gastronomic ”Zilele Dovleacului” a avut loc, la Poşta Câlnău, în perioada 13-16 septembrie, pe un teren cu deschidere către drumul european E85, care leagă Bucureştiul de Moldova. Sărbătoarea, ajunsă, anul acesta la cea de-a patra ediţie, a pornit de la pasiunea unui buzoian pentru grădinărit. El vinde produsele în stradă, chiar în faţa casei, şi este mulţumit că cei care tranzitează drumul naţional se opresc să-i cumpere bostanii.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ