ZILELE FEMEII, LA MUZEUL JUDEȚEAN

0
72

Perioada din an dedicată femeilor este marcată și de Muzeul județean. Pe parcursul acestei săpătmâni, instituția de cultură organizează o serie de evenimente menite să marcheze Ziua femeii. La sediul Muzeului sunt organizate ateliere de cusut cu însemne tradiționale românești. Iar vineri, are loc vernisajul unei expoziții de tapiserie și pictură, iar orchestra Liceului de Arte va susține un recital.
Cursuri de dans, ateliere de cusut, vernisaje și concerte. Astfel de activități cuprinde programul Muzeului Județean, în perioada dedicată femeilor. În această săptămână, la sediul instituției de cultură sunt organizate mai multe evenimente dedicate Zilei femeii. Startul s-a dat marți, cu atelierele de cusut cu însemne tradiționale, la care participă copii de la diferite școli din Buzău. Elevii învață cum să folosească acul de cusut și firul de ață.
Pe lângă aceste ateliere care se vor desfășura pe tot parcursul săpătmânii, buzoiencele mai sunt invitate cursuri de dans sau la expoziții inedite. Joi , chiar aproape de Ziua Femeii, are loc vernisajul unei expoziții de artă și tapiserie. Evenimentul va fi găzduit de Casa Vergu Mănăilă.
Accesul la toate activitățile organizate de Muzeul Județean în această săpătmână este liber.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ