„ZILELE MEDICALE ALE RÂMNICULUI”

0
365

Joi, 31 octombrie, primăria municipiului Râmnicu Sărat şi-a deschis porțile pentru a-i primi pe medicii, asistenții, studenții și invitații de marcă ai conferinței „Zilele medicale ale Râmnicului”. Inspirat de „Zilele medicale ale Moineștiului”, organizatorul conferinței, doctorul Adnan Al Aloul și-a dorit să aducă o astfel de manifestare științifică și la Râmnicu Sărat. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc într-un cadru festiv, de înaltă ținută științifică, unde invitați de renume au punctat câteva aspecte cheie, atât despre importanța unui astfel de eveniment, cât și detalii din domeniul medical. Astfel, prezența numeroasă la conferință dă încrederea că evenimentul își va atinge obiectivele majore și anume: promovarea Spitalului municipal Râmnicu Sărat, integrarea metodelor moderne de tratament în practica curentă, dar și contribuția la formarea și dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților medicali.
Asociația Medicilor și Farmaciștilor Palestinieni, care de-a lungul timpului a organizat mai multe manifestări științifice, a luat parte la deschiderea evenimentului, considerându-l un prilej de a împărtăși experiența medicală și a beneficia de noi informații în domeniu. De asemenea, în deschidere, directorul Colegiului Medicilor, doctorul Ion Japie și-a exprimat bucuria de a vedea interesul manifestat pentru tematica propusă și prezența în număr așa mare la conferință.
Programul științific al evenimentului va include peste 30 de sesiuni, lucrări, dezbateri, workshopuri cu teme atractive și de actualitate din domenii medico-chirurgicale prezentate de lectori și invitați de renume ai medicinei.
O surpriză în deschidere a venit din partea doctorului Adrian Cotârleț care a prezentat, într-un proiect bine structurat, Managementul Spitalului Municipal Moinești.
Nume importante de medici chirurgi precum: doctorul Eugen Nicolau, conferențiarul Ion Daniel, șef de clinică la Spitalul Municipal și vicepreședinte al Societății Române de Chirurgie filiala București, alături de echipa sa, doctorul Silviu Șapca, dar și alții au luat parte la conferință.
Zilele următoare, în cadrul manifestării, vor avea loc prezentări, workshopuri, dezbateri, concursuri pentru studenți, dar și două intervenții chirurgicale dificile în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, ce vor fi efectuate de medicul Nicolae Bacalbașa.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ