“ZILELE MONTEORULUI”, LA SFÂRŞITUL SĂPTĂMÂNII

0
447

Timp de două zile, la sfârşitul acestei săptămâni, staţiunea Sărata Monteoru va găzdui o nouă ediţie a unuia dintre cele mai de succes evenimente artistice din judeţ. Festivalul “Zilele Monteorului” le va oferi buzoienilor sâmătă şi duminică, un program bogat de spectacole, tradiții și evenimente sportive.
Artişti consacraţi şi tinere talente vor urca pe scena Festivalului “Zilele Monteorului”, eveniment artistic ajuns, anul acesta la cea de-a IX-a ediţie. Festivalul se va desfăşura în zilele de sâmbătă şi duminică, în staţiunea Sărata Monteoru. Pe lângă momentele artistice, organizatorii de la Primăria comunei Merei şi Consiliul Judeţean au pregătit multe alte momente ce le vor stârni, cu siguranţă interesul celor prezenţi. Una dintre zilele de sărbătoarea va fi dedicate folclorului, iar cea de-a doua muzicii ușoare. De la sărbătoare nu vor lipsi nici demonstrațiile cu câini ale jandarmilor, precum și expozițiile de armament de la Divizia 2 Infanterie Getica. Cele două zile de distracție se vor încheia cu un foc de artificii. Pentru ca turiștii să ajungă mai ușor către stațiunea Sărata Monteoru, autoritățile pun la dispoziție un autobuz care va face curse dus- întors, din oră în oră.
Festivalul „Zilele Monteorului” este un eveniment conceput cu ocazia aniversării a cinci secole de la atestarea documentară a staţiunii Sărata Monteoru şi a urmărit, încă de la prima ediţie, să contribuie la relansarea turistică a staţiunii balneoclimaterice, singura staţiune de acest tip din judeţul Buzău, printr-o serie de manifestări cultural-artistice. Festivalul „Zilele Monteorului” este singura manifestare preponderent culturală organizată în zonă cu scopul promovării patrimoniului cultural şi natural ca pas determinant în direcţia valorificării potenţialului de dezvoltare cultural-turistică.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ