ZIUA ARMATEI! Bîlbe, discursuri și defilare

0
284

Ziua Armatei a fost sărbătorită de buzoieni ca în fiecare an la monumentul din Parcul Eroilor. Evenimentul a urmat același tipic. A fost organizată o slujbă religioasă iar apoi discursurile oficialităților locale. Alocuțiunile au fost deschise de către trimisul Guvernului în teritoriu, prefectul Aurelia Mitrea. Emoționată, acesta a încurcat Ziua Armatei cu Ziua Justiției. În loc de onorată asistență, prefectul s-a exprimat publicului cu…onorată instanță.
A surprins și faptul că din partea PSD, cel mai mare partid din oraș și județ, alaiul a fost compus dintr-un singur membru. Primarul C-tin Toma, căruia i s-a alăturat în grabă a doamnă dintre spectatori.
Imediat asistența a speculat că Toma a fost intenționat lăsat în offsaid de colegii de partid, după disensiunile cu Emanoil Neagu și Ionel Tescaru. C-tin Toma a fost protagonistul unui alt moment delicat. La depunerea coroanei de flori din partea Primăriei Municipiului Buzău, edilul s-a aplecat după ce două flori s-au desprins din aranjament. Primarul a ridicat cele două flori căzute pe asfalt și le-a așezat înapoi în coroană.
Depunerea coroanelor de flori a fost urmată de o paradă militară, cel mai așteptat moment al întregului eveniment.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ