ZIUA ARMATEI, SĂRBĂTORITĂ LA BUZĂU

0
227

Ziua de 25 octombrie a fost marcată şi la Buzău printr-o serie de activități dedicate Zilei Armatei Române. La Cimitirul Eroilor s-a desfășurat o ceremonie militară și religioasă, au fost depuse coroane și jerbe de flori, în cinstea eroilor militari. Activitățile dedicate Zilei Aramatei s-au încheiat cu retragerea cu torțe pe un traseu din municipiul Buzău.
25 octombrie a fost o zi de mare sărbătoare pentru Armata României, în a doua garnizoană ca mărime a țării, Buzăul, unde a avut loc și o ceremonie militară organizată cu acest prilej. La Cimitirul Eorilor, o mulțime de oameni, copii, militari activi, în rezervă și în retragere au fost alături de militari de Ziua Armatei. Invitații oficiali au ținut să aducă omagii tuturor angajaților Armatei.
Ceremonialul a mai constat și într-un „Te Deum”, oficiat de un sobor de preoți, depuneri de coroane la Domul Central din Cimitirul Eroilor, încheindu-se, pe tonurile marșurilor cântate de muzica militară a garnizoanei, cu defilarea detașamentului de onoare. Rând pe rând, în admirația și aplauzele numeroșilor participanți la ceremonie, plutoanele de paradă din unitățile militare din garnizoana Buzău, inclusiv un pluton echipat în ținuta purtată de militarii Regimentului 48 Infanterie din Primul Război Mondial, au dat onorul.
Festivitatea dedicată Zilei Armatei s-a încheiat, vineri seară, cu retragerea cu torțe a militarilor pe traseul Piața Dacia – Calea Eroilor – comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ