Ziua Armatei sărbătorită la Siriu

0
73

Ceremonie militara si religioasa
Ziua de 25 Octombrie este cea în care poporul român îşi omagiază armata.
Cu acest prilej, la Cimitirul Eroilor, din localitatea Siriu a avut loc o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori
De Ziua Armatei autoritățile locale, reprezentanții partidelor politice și reprezentanții administrațiilor au trimis mesaje militarilor romani.
Un mesaj pentru militarii din toată tara a avut și președintele PSD Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu, președinte PSD
Îi felicit pe militarii români pentru responsabilitatea, profesionalismul și implicarea de care dau dovadă în fiecare zi în asigurarea securității cetățenilor și țării noastre.
Așa cum Armata ne protejează pe noi toți și statul român trebuie să își facă datoria. Alocarea unui buget de 2.5% din PIB este importantă pentru dotarea Armatei Române cu tehnică modernă, dar este nevoie și ca militarii să aibă parte de respectul cuvenit din partea statului, așa cum se întâmplă în toate celelalte țări membre NATO.
Ca fiu de militar, voi fi întotdeauna de partea militarilor. Și sper ca toată lumea să își facă treaba pentru ca militarilor să li se facă dreptate”, a transmis președintele PSD Marcel Ciolacu. În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului național, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe și sacrificii, la marea victorie obținută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ