ZIUA CULTURII NAȚIONALE SĂRBĂTORITĂ LA MUZEU

0
11

Ziua Culturii Naționale, a fost sărbătorită și în acest an la Muzeul Judeţean. Programul a cuprins un bilanț al activițăților din 2020, o multiplă lansare de carte științifică, precum și vernisajul expoziției „Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”. Evenimentul a deschis seria activităţilor culturale de anul acesta, de la muzeu.
Specialiştii din cadrul Muzeului Judeţean Buzău şi-au prezentat vineri rezultatele muncii de anul trecut, un an marcat de pandemie. Tot în cadrul evenimentului de astăzi a fost prezentată și o oferta culturală pentru anul care abia a început. Câteva volume de cărți științifice, editate de Muzeul Județean Buzău, au fost lansate publicului.
Evenimentul a continua cu vernisajul expoziției “Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”. Publicul Muzeului Judeţean are ocazia să vadă expuse cele mai recente descoperiri arheologice de pe teritoriul Buzăului. Vitrina cu bijuterii găsite într-un mormânt vechi de peste 1600 de ani constituie vedeta expoziției.
Sărbătorirea zilei Naționale a Culturii s-a încheiat cu mesajul Ministrului Culturii care a fost proiectat pe clădirea Muzeului.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ