Ziua lecturii sărbătorită la Școala Sf.Apostol Andrei

0
522

La Buzău ia naștere Clubul de lectura “Cititor de nota 10”
În urmă cu un an a fost promulgată legea privind instituirea zilei de 15 februarie ca Ziua națională a lecturii. Data nu a fost aleasă la întâmplare. La această dată s-au născut două personalități marcante ale României: Titu Maiorescu și Spiru Haret. Potrivit Ministerului Educației, pe tot cuprinsul săptămânii care integrează Ziua națională a lecturii, cadrele didactice organizează activități prin intermediul cărora elevii sunt încurajați să citească cât mai multe cărți. Elevii Școlii Sf.Apostol Andrei din municipiul Buzău au punctat evenimentul printr-un invitat special și mai multe jocuri. Alexandra Gheorghe, elevă și scriitoarea a două volume a petrecut o zi întreagă cu cei mici praticând la un joc interactiv.
Rând pe rând, cei mici s-au jucat învățând în același timp citate din marii scriitori ai literaturii universale.
Cu toate că lectura a pierdut teren în ultima perioada în fața tehnologiei, cadrele didactice se străduiesc zi de zi să le reaprindă copiilor pofta de a citi.
Totodată, cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, sărbătorită în data de 15 februarie Primăria Municipiului Buzau anunță startul unui nou proiect cultural sub egida “Buzaul citeste”: Clubul de lectura “Cititor de nota 10”, destinat elevilor de școală primară și de gimnaziu din Municipiu. Clubul va fi organizat în perioada februarie – decembrie 2023, sub forma unei competiții în cadrul căreia elevii de gimnaziu se vor înscrie într-o cursă de lectură desfășurată în trei etape: la nivel de clasă, de școală și, în final, de oraș. Elevii înscriși vor avea acces la o selecție de cărți și vor fi încurajați să participe la competiția de lectură care le poate aduce premii consistente în cărți și dispozitive electronice de lectură și studiu. În cadrul concursului se vor asigura premii de 4000 euro constând într-o tabletă, cărți și seturi de enciclopedii.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ