ZIUA NAŢIONALĂ LA BUZĂU

0
113

Aproximativdouă mii de buzoieni au asistat astăzi la ceremoniile organizate de Ziua Naţională a României. Festivităţile au debutat în jurul orei 10, în faţa Prefecturii şi au inclus un serviciu religios, discursuri ale reprezentanţilor autorităţilor şi Armatei, depuneri de coroane. La final au defilat militari din Garnizoana Buzău şi angajaţi ai Ministerului de Interne.

Bulevardul Nicolae Bălcescu s-a umplut dimineaţă de buzoieni de toate vârstele, care au vrut să participe la ceremoniile organizate de Ziua Naţională a României.În tribuna instalată în faţa Prefecturii s-au aflat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, parlamentari de Buzău, comandanţi militari, membri ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi veterani de război.  La împlinirea a 99 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, eroii căzuţi în lupte au fost omagiaţi la Buzău. După intonarea Imnului naţional, un sobor de preoţi a oficiat un ceremonial religios.

 

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a ţinut un scurt discurs şi a promis că va sprijini, anul viitor organizarea Centenarului, aşa cum se cuvine.

În cadrul festivităţilor, au fost premiaţi elevii participanţi la Concursul de Istorie organizat de Fundaţia Mareşal Alexandru Averescu, iar militarii de la Batalionul 47 Comunicaţii şi Informatică şi-au demonstrat măiestria în mânuirea armelor cu un exerciţiu Drill Team.

După depunerea de coroane de la Monumentul Eroilor Neamului din parcul din apropierea Prefecturii, a urmat defilarea militarilor din Garnizoana Buzău şi a celor din Ministerul de Interne. Momentul a fost mai scurt anul acesta, pentru că de la paradă au lipsit vehiculele militare. Festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României s-au mutat apoi în Parcul Crâng, unde autorităţile au organizat tradiţionala masă cu fasole şi ciolan, şi un spectacol muzical.

(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ