20 de milioane lei pentru pasajul și centura Verneștiului

0
34

Protocol între CNAIR, CJ Buzău și Primăria Vernești
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat semnarea unui protocol prin intermediul căruia în comuna Vernești va fi amenajat un pasaj rutier peste DN10 care să ocolească trecerea la nivel cu calea ferată.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor
“A fost semnat al 70 lea protocol între CNAIR și autoritățile locale. Continuăm cooperarea pentru dezvoltarea infrastructurii prin protocolul semnat cu CJ Buzau și Primăria Vernești pentru construcția unui pasaj pe DN10. Scopul investiției- în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei (finanțată prin PNRR)- este eliminarea unor puncte periculoase la trecerile la nivel cu calea ferată. Pasajul va avea aproximativ 120 de metri, iar prin Studiul de Fezabilitate se va stabili amplasamentul optim. Potrivit calendarului de derulare estimat Studiul de Fezabilitate trebuie elaborat până în vara anului viitor, iar construcția trebuie finalizată până la sfârșitul anului 2025”, a anunțat ministrul Transporturilor,
Președintele Consiliului Județean Buzău a transmis la rândul său că investițiile rutiere sunt esențiale pentru județul Buzău.

Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău
“Investiția este finanțată prin PNRR, are o valoare de aprox 20 milioane lei și un scop foarte important – eliminarea trecerii la nivel de cale ferată pentru a crește siguranța rutieră în zonă, reducerea numărului de accidente și decongestionarea traficului rutier. Urmează elaborarea Studiului de fezabilitate, ce va fi finanțat de Consiliul Județean Buzău, care va avea atribuții precum elaborarea studiului de fezabilitate, supervizare, proiectare și execuție, organizarea recepției la terminarea lucrărilor.
Investițiile în infrastructura rutieră sunt esențiale pentru dezvoltarea Buzăului și le mulțumesc tuturor celor care susțin aceste proiecte, Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor, Cristian Pistol – director CNAIR, deputaților Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș, precum și dl primar al comunei Vernești – Daniel Năstase”, a precizat președintele CJ Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ