27 de intervenţii pe zi, media ISU în anul 2023

0
15

Peste 9800 de misiuni ale pompierilor buzoieni
Pe parcursul anului trecut, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au participat la peste 9800 de intervenţii.

ISU Buzău
“În anul 2023, în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău s-au produs 9821 evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. Conform datelor statistice, în anul 2023 s-a înregistrat o medie de 26,9 intervenții pe zi”, a transmis ISU Buzău în urma bilanţului de activitate pe anul precedent.
Cele mai multe dintre intervenţii au făcut referire la salvarea unor persoane în urma unor incendii dar şi intervenţii la incendii extinse de vegetaţie uscată.

ISU Buzău
“După natura efectele produse de situaţiile de urgenţă, intervenţiile pot fi clasificate astfel: – stingerea incendiilor – 456 situaţii, intervenții la explozii neurmate de incendii – 1 situație, incendii de vegetaţie uscată – 295 situaţii , asistenţă persoane – 86 situaţii, – intervenţii la inundaţii – 19 situaţii, – asanare teren de muniţie rămasă neexplodată – 32 situaţii (din care 3 pentru distrugerea muniției), salvare animale -58 situaţii, întoarceri de pe traseu şi deplasări fără intervenţii – 167 situaţii, alerte false – 41 situaţii…”, a informat ISU Buzău.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ