61 de avize pentru intervenții pe monumente istorice

0
138

Restaurări ale unor monumente istorice importante
În ultimii ani la nivelul județului Buzău s-au demarat o serie de investiții la obiectivele de patrimoniu, anunță Direcția Județeană de Cultură. Printre ele se numără consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a Ansamblului schitului „Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil” – Fosta Mănăstire Berca, din localitatea Berca, intervenția urgentă pentru construcția –Bloc închisoare – zona celular din cadrul imobilului Fostului Penitenciar Râmnicu Sărat sau consolidarea și modernizare bisericii cu hramul Nașterea Maicii Domnului din Cislău.
Totodată anul acesta, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Buzău a emis avize pentru alte câteva proiecte importate, între ele restaurarea Gării Râmnicu Sărat și punere în valoare a bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena”– Biserica Garlași.
Direcţia Judeţeană pentru Cultură Buzău în acest an a emis 61 de avize favorabile atât pentru intervenții pe monumente istorice cât și intervenții în zonele de protecție. În domeniul patrimoniului arheologic, în cursul anului 2O23, au fost înregistrate 31 înștiințări privind descoperiri arheologice întamplătoare ( cu ajutorul detectoarelor de metale) pe teritoriul administrativ al comunelor Vernești, Grebănu, Beceni, Chiojdu, Breaza.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ