61 de microbuze electrice pentru școli

0
222

Proiect în valoare de 66 milioane lei
Majoritatea școlilor din județul Buzău vor fi dotate cu microbuze electrice pentru transportul elevilor grație unui proiect implementat de Consiliul Județean Buzău. Valoarea investiției depășește 66 de milioane lei.
Petre Emanoil Neagu
“În prezența domnului prim-ministru, Marcel Ciolacu și a domnei ministru Ligia Deca, am semnat contractual de finanțare a proiectului „Dotarea cu microbuze școlare verzi (electrice) pentru unități de învățământ preuniversitar din județul Buzău”. Proiectul este finanțat prin PNRR și din fondurile proprii ale Consiliului Județean Buzău și are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi. Valoarea totală a proiectului este de 66,4 mil lei, Consiliul Județean Buzău având o contribuție de peste 36 milioane lei. Valoarea eligibilă din PNRR este de 30,2 milioane lei. Consiliul Județean Buzău are o contribuție foarte mare din bugetul propriu pentru că acordăm o importanță deosebită educației și pentru că vrem ca toți elevii să fie în siguranță când merg la școală”, a transmis președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
În total vor fi cumpărate 61 de microbuze.

Petre Emanoil Neagu
“Până la data de 31.12.2024 vor fi achiziționate 61 microbuze electrice de 16+1 locuri pentru 61 UAT-uri din județul Buzău”, a precizat șeful administrației județene.
Totodată, două milioane de euro va investi Consiliul Județean Buzău în dotarea școlilor din județul Buzău prin proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru unele unități de învățământ preuniversitar, precum și a unor unități conexe din Județul Buzău”. Proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). 7 școli respectiv Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Râmnicu Sărat, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Buzău (CJRAE), Palatul Copiilor Buzău și structurile sale, cluburile copiilor din județul Buzău, precum și Comuna Lopătari pentru Liceul Tehnologic Lopătari vor beneficia de infrastructură școlară modernă, a anunțat conducerea Consiliului Județean Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ