84 de elevi la concursul „Buzăul citește”

0
10

Prima ediţie a debutat la Iazul Morilor
Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” a dat startul Concursului „Buzăul citește”, care a debutat la Centrul „Iazul Morilor”. Eveniemntul face parte din proiectul „Buzăul citește”, un proiect de educație și lectură, inițiat și susținut de Primăria municipiului Buzău din anul 2021.
Concursul „Buzăul citește” este de tip „quiz” (întrebări și răspunsuri) din cărțile pe care elevii le-au primit la finalul anului școlar 2023, pentru lectura de vară, din partea Primăriei municipiului Buzău, în cadrul aceluiași proiect.
La concurs s-au înscris 14 echipe, din care fac parte elevi de vârste diferite din învățământul primar (clasele a III-a și a IV-a), gimnazial (clasele a V-a și aVI-a) și liceal (clasele a IX-a) din municipiul Buzău. Scopul organizării acestui eveniment este cultivarea interesului pentru lectură, precum și încurajarea lucrului în echipă, deprinderea spiritului de fair-play într-o competiție, promovarea interesului pentru cărți în rândul copiilor și tinerilor ca fiind o ocazie perfectă pentru a se exprima și a se afirma.
Fiecare echipă câștigătoare la categoria sa aduce ca premiu în unitatea de învățământ un colț de lectură, complet amenajat cu 1 bibliotecă, 1 lampadar, 10 fotolii puf, 1 covor, 1 fotoliu de lectură, 1 suport de cărți și 100 de cărți (dicționare, enciclopedii, atlase, cărți de ficțiune), oferite de Primăria municipiului Buzău.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ