Acuzații după viiturile de la Lopătari

3
111

“Fondul de rezervă…acolo se acordă banii politic din păcate”
După inundațiile din weekend, în comuna Lopătari se fac evaluări în vederea obținerii unor fonduri pentru reparații. Conducerea primăriei este sceptică în privința unui ajutor financiar de la stat motiv pentru care o parte dintre lucrări au fost deja începute în regie proprie. Pentru obiectivele mari de infrastructură cel mai probabil vor fi folosite fonduri din Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Mai multe drumuri și podețe din comună au fost distruse de viituri la sfârșitul săptămânii trecute.
Comuna Lopătari a fost una dintre cele mai afectate de inundațiile de la sfârșitul săptămânii trecute. Mai multe podețe au fost smulse de viituri, o porțiune din drumul județean a fost afectată iar problemele nu s-au oprit aici. Mai bine de jumătate dintre locuitorii satului Terca au rămas fără curent electric după ce un stâlp de înaltă tensiune a fost înghițit de ape. Specialiști din cadrul Consiliului Județean Buzău au făcut evaluări în ceea ce privește pagubele produse de viituri.
Conducerea primăriei este sceptică în privința obținerii unor fonduri guvernamentale pentru reparații. În iarna anului trecut, comuna s-a confruntat cu probleme similare fără ca ulterior administrația locală să primească vreun ban. Din acest motiv cel mai probabil investițiile majore în infrastructură se vor face în baza unor proiecte.
La Lopătari și-a planificat o vizită și prefectul de Buzău Daniel Țiclea pentru a evalua situația.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Acum vreo 15 ani, coducatorii PSDisti ai județului Buzău, aveau o mare foame de bani. După o analiză ,,profesionistă”, au ajuns la concluzia, că locul de unde puteau să-i scoată cel mai ușor și cu riscuri minime, este comuna… LOPĂTARI! Calculul lor s-a bazat pe două lucruri: 1. Comuna este foarte îndepărtată, fiind ultima din județ, pe Valea Slănicului, în munți, greu accesibilă în cazul în care ar trebui, să se facă vreun control. 2. Sau gândit că muntenii sunt proști, neieșiți în lume, și că nu sunt in stare să priceapă ce li se întâmplă. Aceste lucruri fiind stabilite, au trecut la treabă. Au alocat fonduri imense pentru 8 (opt) km de drum asfaltat, între LOPĂTARI și TERCA. Au început lucrările care s-au finalizat foarte rapid, nu pentru că au fost ei foarte harnici și grăbiți pentru a da localnicilor și turiștilor drumul, ci pentru că au pus doar o pojghiță de asfalt, din care, în câteva luni, mai mult din cauza ploii, nu a mai rămas nimic. Pentru că interesul nu era drumul, acesta era pretextul, motivația ca să poată să obțină fonduri, bani adică, nu drumul.
    Și cum nu se așteptau, s-a aflat matrapazlâcul! Anchetă, dosar penal… Soluția justiției din acea perioadă?!?! ,,Să plătească cetățenii din comună, paguba!!!” Și așa au ajuns cetățenii din comuna LOPĂTARI și bătuți (de soartă) și …… și cu banii luați! Și de 15 ani, localnicii plătesc, datoria făcută de Conducerea PSD a județului Buzău, și tot de atunci drumurile sunt din ce in ce mai stricate și mai greu de circulat, iar înjurăturile oamenilor și ale turiștilor nu ajung până la Buzău întrucât distanța este foarte mare, 65 de km, în ciuda faptului că viteza de propagare a sunetului a rămas constantă: 320 metri/ secundă!
    Dar consecința cea mai gravă este faptul, că Primaria nu a putut și nu poate să mai acceseze fonduri pentru niciun fel de dezvoltare, de 15 ani și până când, localnicii vor achita întreaga sumă, până la ultimul șfanț! Ei, neștiind de unde li se cuvine această pedeapsă, dar nu cred că de la Dumnezeu, întrucât ei îl iubesc pe Dumnezeu, se duc în fiecare duminică la biserică și nu are cum să le facă lor asemenea rău.
    Mai mult decât atât, cea mai incredibilă situație este aceea că nici de la Guvern, prin Prefectură și nici Consiliul județean Buzău, nu alocă bani acestei comune, care este tot în județul Buzău, în Covasna, pentru că locuitorii Comunei LOPĂTARI, au avut nesăbuința să nu voteze PSDul, partidul care i-a lăsat până în gât, cu datorii și până la genunchi în noroi și au votat un băiat tânăr, licențiat, harnic, bineintentionati, energic dar blocat pe toate direcțiile, de cei din conducerea județului Buzău, Prefectură și Consiliul județean Buzău, de ce credeți?!?!?!… Doar pentru că nu este nici de la PSD, nici de la PNL. Este de la USR!
    Și, pentru ca să vedeți, că toate acestea sunt reale, vă rugăm să faceți o investigație, pe puncte, exact cum a fost descrise aici!

LĂSAȚI UN MESAJ