Amplu exerciţiu cu forţe sporite la Monteoru

1
78

Scenarii în situaţii de urgenţă
Amplu exercițiu în stațiunea Sărată Monteoru din județul Buzău. Timp de doua zile, jandarmi, polițiști, pompieri, lucrători ai brigăzii antiterorista a SRI și voluntari ai Crucii Rosii si-au testat abilitățile în diverse situații care pot apărea în mod real. De la amplasarea unei bombe și pînă la un cutremur, sau accidente survenite în concursurile de off-road, toate scenariile au fost luate în calcul iar intervențiile au fost coordonate între toate forțele participante.
Toate scenariile care pot apărea în județul Buzău au fost exersate de forțele participante la exercițiu. Un accident intervenit la un concurs de off-road a testat capacitatea de intervenție a instituțiilor responsabile.
O amenințare cu bombă a fost simulată în teren, iar echipele antitero au avut sarcina să identifice locația dispozitivului și să îl distrugă cu mijloacele din dotare.
Ambianță explozie 08.55
Într-un alt caz, un grup de diplomați străini au fost răniți în timpul unui festival, iar pentru evacuarea lor a fost folosit un elicopter.
La exercițiu au participat toate instituțiile care trebuie să intervină în situații de urgență.
Ca un element de noutate, participanții la exercițiu nu au știut scenariul după care se intervine în fiecare situație, tocmai pentru a putea testa capacitatea de reacție într-un caz real.
Finanțatorii exercițiului au urmărit îndeaproape toate situațiile pregătite de organizatori.
Pentru tinerii care au participat ca spectatori la simulări, a fost o experienta inedită, care i-a învățat cum sa se comporte în.situatii reale.
În.final forţele participante la exerciţiu vor primi note și observații.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. In cadrul acestui amplu exercitiu in statiunea Sarata Monteoru, putem observa cum fortele responsabile de interventie in situatii de urgenta au facut fata cu succes unui spectru divers de scenarii. Este impresionant sa vedem cum toate institutiile, de la jandarmi si politisti, la pompieri si voluntari, coordoneaza actiunile intr-o maniera eficienta, pentru a oferi siguranta locuitorilor judetului Buzau. Este imbucurator sa vedem ca sunt pregatiri atat de riguroase pentru a face fata oricaror amenintari la adresa comunitatii noastre. Felicitari tuturor participantilor si sper ca experienta acumulata va fi utila in cazul unor situatii reale de urgenta.

LĂSAȚI UN MESAJ