BABOI, ÎN TOP 20 EUROPEAN LA 60M PLAT

0
613

Mai bine decât în obiectivul fixat

De ieri, Marina Baboi e în top 20 european în proba sa favorită, de 60m plat. Chiar în preziua sărbătorii de 8 martie, atleta a mai încheiat încă un sezon reușit de sală. După o cursă excelentă în seria a cincea de calificare, atleta s-a oprit în semifinalele competiției desfășurate în week-end, în Polonia, în localitatea Torun.
Duminică a fost ziua cea mai lungă pentru cele 42 de sprintere din 26 de țări, înscrise în cea mai rapidă probă la Campionatele Europene de la Torun. A fost nevoie de 5 serii de calificări și 3 semifinale pentru a acoperi cele 8 culoare din cursa pentru medalii, la 60m plat.
Obiectivul Marinei Baboi, la plecarea spre Polonia, a fost calificarea în penultimul act. Concursul a început promițător fiindcă primul podium a fost stabilit, la fotografie iar cursa a doua a fost cea mai rapidă din această fază.
Lupta cu inerția pentru campioana României a început cu o oră înaintea prânzului. La start, Marina a avut un timp de reacție excelent, trei sferturi din cursă a fost a doua, dar a cedat pe final. Chiar dacă n-a sosit în primele 4, s-a calificat în semifinală grație celui mai bun timp pentru wildcard – 7.32, recordul său personal în cursele „de-afară”.
Alergarea a avut parte de un start greșit iar după finiș, cehoaica Pîrkova s-a dezechilibrat chiar lângă reprezentanta noastră și avea să rateze următorul concurs. Grupa buzoiencei s-a dovedit a fi cea mai valoroasă! O singură concurentă a părăsit competiția, celelalte 7 obținînd calificarea, în bloc, pentru următoarea rundă.
Două ore mai târziu, chiar dacă a plecat din nou foarte bine, eleva Doinei Voinea trecea a șasea linia de sosire și, pentru un deficit de 10 sutimi, n-a prins finala.
De departe, cea mai bună sprinteră a turneului, a fost Ajla del Ponte. Elvețianca a alergat din ce în ce mai bine, câștigând toate cele 3 curse în care a participat. În finală, s-a impus detașat, cu 7.03, la 19 sutimi de secundă în fața urmăritoarelor sale, finlandeza Kemppinen și olandeza Samuel, sosite în același timp.
Sportiva de la Gloria Buzău rămâne cu satisfacția că, a fost cea mai tânără concurentă din semifinala sa, rivalele ei fiind mai vârstnice cu până la 10 ani. Cât privește cele trei medaliate, noua campioană are 24 de ani, finlandeza 23 iar alergătoarea batavă – 28 de ani.
Prin comparație, cu timpul de 7,36 sec înregistrat înaintea ultimului act, Baboi s-a clasat pe locul 19 în ierarhia finală, devansându-le pe reprezentantele din Irlanda, Portugalia, Slovacia, Austria și Cehia.

Ionuţ Paraschiv

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ