BÎGIU, ULTIMELE ZILE DE LIBERTATE ? URMEAZĂ SENTINȚA FINALĂ. 5 ANI CU EXECUTARE PE FOND

0
339

Ieri, la Curtea de Apel Bucureşti, a avut loc ultimul termen, din apelul formulat de Cristi Bîgiu la decizia de condamnare la cinci ani şi două luni de închisoare cu executare, dictată pe fond la Tribunalul Călăraşi.
Dacă la înfățișarea precedentă, Bîgiu a reuşit să mai tragă de timp întrucât a motivat că nu are avocat, ieri s-a judecat, iar magistraţii au rămas în pronunţare.
Sentinţa finală va fi anunţată miercuri 7 decembrie, la fix doi ani din momentul în care Bîgiu, pe atunci preşedinte al CJ Buzău, a fost prins în flagrant că a luat şpagă de către procurorii DNA. În cazul în care judecătorii Curţii de Apel vor păstra sentinţa de închisoare cu executare dictată pe fond, atunci Bîgiu mai are doar două săptămâni în care se poate bucura de libertate.
Bîgiu mai are o condamnare la doi ani de închisoare, dictată pe fond, într-un alt proces în care este acuzat că a luat şpagă pentru o lucrare de infrastructură în comuna Ghergheasa.
Bîgiu e inculpat și într-un al treilea proces privitor la o altă şpagă de un milion de euro luată în perioada în care era prefectul județului pentru mişmaşurile făcute cu terenurile din zona Carrefour. Dacă toate aceste procese se vor finaliza cu condamnări, atunci Bîgiu riscă să petreacă mulţi ani în penitenciar

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ