Buzăul va fi prezent la Târgul Naţional de Turism

0
20

Surprize pregătite pentru vizitatori
În perioada 15-18 februarie 2024, Consiliul Județean Buzău participă la Târgul Național de Turism al României (TTR), organizat de ROMEXPO București, unde va avea stand propriu de prezentare, dar și la Târgul Internațional de turism de la Chișinău ”Tourism&Travel Expo – Expoziţie internaţională specializată de turism și călătorii”, unde județul Buzău va fi prezent în cadrul standului național al României.

CJ Buzău
”Este pentru prima dată când județul Buzău este reprezentat simultan la două târguri de turism atât de importante. Astfel, luna aceasta vom fi prezenți și la cel mai mare eveniment anual din industria turismului din România, dar și pe plan internațional, alături de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Sub sloganul “Descoperă Buzăul”, vom face cunoscută anul acesta diversitatea ofertei turistice a județului Buzău, fie că vorbim despre atracții turistice unice în România (Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul ”Tabăra de sculptură Măgura”, vulcanii noroioși etc), comori spirituale ale județului, experiențe culturale și culinare și, nu în ultimul rând, despre Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului.
Una dintre atracțiile principale ale standului va fi holograma ce va reprezenta o pepită de chihlimbar.
Colaborarea strânsă ce s-a conturat în ultimii ani între Consiliul Județean Buzău și Asociația Ținutul Buzăului, continuă și la TTR 2024, prin desfășurarea unor activități educaționale la standul Buzăului cu ajutorul “Laboratorului umblator” – un laborator mobil folosit pentru realizarea de ateliere de știință, în special cu cei mici.

SURSA CJ Buzăului
”Potențialul turistic al județului Buzău a început în ultimii ani să fie valorificat, progresele sunt mari și sperăm ca împreună cu partenerii noștri de suflet: Muzeul Județean Buzău, Asociația Ținutul Buzăului, Centrul Județean de Cultură și Artă, Stațiunea de Cercetare Pietroasa și ONG-uri de profil, să reușim să arătăm că obiectivele turistice ale Buzăului sunt completate de experiențe ce pot aduce turiștii în conexiune cu natura și că la Buzău pot redesoperi bucuria de a trăi momente frumoase în locuri nebănuite.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Toate obiectivele turistice din județul Buzău vor fi aduse în atenția publicului și prin materiale de promovare – pliante, broșuri, hărți, imagini si videoclipuri de prezentare. Anul acesta, la standul Buzăului se vor regăsi 4 materiale noi, precum: broșura “Descoperă Buzăul”, Pliantul “Harta turistică – județul Buzău”, Ghidul Așezărilor rupestre și Ghidul Vulcanilor noroioși.
Nu vor lipsi nici momentele artistice, Centrul Județean de Cultură și Artă este alături de Consiliul Județean Buzău la TTR prin prezența ansamblului de dansuri traditionale buzoiene, care de fiecare dată animă publicul și îl încantă, stârnind curiozitatea de a descoperi mai multe despre județul Buzău.
În prima zi a TTR va avea loc la standul Buzăului o degustare de vinuri, organizată în colaborare cu Staţiunea de cercetare şi dezvoltare pentru viticultură și vinificație Pietroasa, unde vom prezenta, alături de specialiștii stațiunii, 4 sortimente de vin produse în Buzău.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ