CÂTE 4, PE REPRIZĂ, ÎNTRE ELE, GOLUL METALULUI

0
19

După ce defilase un tur întreg în campionatul ligii a treia, echipa armatei era cât pe ce s-o încaseze taman în ultima rundă, pe „sinteticul” din Crâng. „Steliștii” egalau în noiembrie, la ultima fază, printr-un gol de toată urâțenia și evitau un eșec ce i-ar fi scos la raport în fața generalului. Au ținut minta aroganța buzoienilor și le-au promis că-i taxează, cu prima ocazie. 3 luni le-au copt-o bucureștenii și n-au mai avut răbdare până la confruntarea oficială din retur. I-au provocat la un meci de antrenament și le-au marcat numai puțin de 8 goluri. Ce-i drept Buzăul venea în Ghencea fără 6 nume din echipa de start ce era să dea lovitura astă-toamnă. Fără Ispir, „buldogul” de la mijlocul terenului, Piciu și Mihăeș, „jandarmul” din centrul apărării, treimea buzoiană a fost pradă ușoară pentru atacul blindat al „militarilor”.
Cât despre înlocuitorii marilor absenți, Ceaușu e încă un puști, iar Păun a scos un gol de pe linia porții dar a fost în contratimp, majoritatea fazelor din meci. În pofida diferenței uriașe de pe tabela de scor, buzoienii n-au bubuit mingea dar până să se dezmeticească din greșeli, în min 15 era deja 3-0 pentru favoriți.
Tonul marilor gafe l-a dat noul portar al Metalului care a comis-o grav în min 3. În locul unei respingeri simple, Mișu a încercat să-l ridiculizeze pe golgheterul Stelei, cu un stop pe piept, în afara careului. Nu i-a ieșit, iar Chipirliu i-a furat balonul pe care l-a trimis imediat în poarta goală. În restul timpului, a fost un concurs involuntar gen „cine greșește mai des și mai copios”, de care au profitat gazdele.
Bardaș a fost singurul fotbalist creativ, combativ și cu personalitate, care a produs panică în careul advers. A avut 3 acțiuni încheiate cu șut când încă nu era totul pierdut. Tot el a scos penalty-ul transformat de Pavel, în colțul său favorit.
A mai fost torpila expediată de Manea direct în vinclu la o lovitură liberă când zarurile erau deja aruncate. Nici veteranul Dan Stan, omul în jurul căruia antrenorul schițează primul unsprezece, n-a fost deloc în apele sale. Până la urmă, s-a lăsat cu o umilință greu digerabilă, ce a pus serios pe gânduri conducerea tehnică.
Jucătorii Metalului au ocazia să-și refacă moralul în cel de-al patrulea amical al iernii, programat miercuri după amiază, de la ora 15.00. Va fi primul test de pregătire disputat de buzoieni pe terenul de-acasă, în compania gălățenilor de la Sporting Liești.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ