”Chirița în provinție ” vine pe scena Teatrului George Ciprian

0
55

Spectacol premieră în debutul noii stagiuni a „Teatrului George Ciprian”
Noua stagiune a Teatrului „George Ciprian” vine duminică cu o PREMIERĂ, Chirița în provinție, cea mai cunoscută piesă a seriei dedicate acestui personaj de mare importanță în dramaturgia românească, anunţă Teatrul George Ciprian din Buzău.
Titlul piesei are un ton ușor ironic, ilustrând statutul personajului principal, și anume, acela de provincială. Mențiunea acestei realități sugerează snobismul eroinei, nemulțumită de această situație, pe care o respinge cu toate puterile. Chirița se străduiește să impună în provincie moda orășenească, fie ea de la Iași sau de la Paris.
Rolul coanei Chiriţa a fost distribuit actorului Cristi Martin care nu se află la primul rol în travesti.
Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, piesa se constituie ca un reper de prima importanta în orice reperoriu comic al unui teatru serios. Regia este semnată de Daniel Bucur iar din distribuție fac parte actorii Cristi Martin, Iulian Ilinca, Maria Grosu, Vlad Galatianu, Adrian Paduraru, Pavel Barsan, Diana Bagdasar, Radu Pavel, acompaniamentul fiind asigurat live la pian de compoziorul Razvan Apetrei.

Cristi Zburlescu
Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ