CINCI LOCALITĂȚI, ÎN SCENARIUL ROȘU

0
7450

Municipiul Buzău are o rată de infectare de 3,08 la o mie de locuitori
Valul trei al pandemiei închide în casă din ce în ce mai multe persoane.Cinci localități din județul Buzău se află în scenariul roşu. Gherăseni, Pietroasele, Pătârlagele și municipiul Buzău au peste trei cazuri la o mie de locuiotori. Comuna Tisău înregistrează cea mai mare rată, de 4,12 . Aici în ultimele două săptămâni s-au înregistrat 18 persoane pozitive cu Covid-19.
Potrivit datelor transmise de Institutia Prefectului, luni, 12 aprilie, în cinci localități din județul Buzău s-a înregistrat o rată de îmbolnăvie de peste trei cazuri la o mie de locuitori. Pe primul loc se află comuna Tisău cu o rată de 4,12, urmată de Gherăseni cu 3,69 la mia de locuitori. Pietroasele este ce-a de-a treia comună aflată în scenariul roșu, cu 3,20, urmată de municipiul Buzău, unde, la începutul acestei săptămânii, s-a înregistrat o rată de 3,08. Conform scenariului roșu, mai multe instituții își închid activitatea cu publicul, pentru două săptămâni.
Dacă în comuna Tisău, rata de incidență se va menține în următoarele trei zile peste 4 la mie, începând de vineri, aici se vor aplica noi regului. Oamenii vor putea ieși din case până la ora 20, iar magazinele vor fi închise de la ora 18.00. După ora 20.00, locuitorilor din Tisău le va trebui o declarație pe proprie răspundere dacă vor dori să părăsească locuința.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ