Colegiul Medicilor constată dezastrul din Spitalul Județean

0
52

Medici din ce în ce mai puțini, urgențe din ce în ce mai multe
Constatând importanța demarării proiectului de înființare a unor centre de permanență în vederea degrevării Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, care se confruntă cu o avalanșă de pacienți, din întreg județul, în multe cazuri nefiind vorba de urgențe medicale, coroborat cu un deficit de cadre medicale, Instituția Prefectului Județul Buzău a organizat un eveniment în prezența președintelui Colegiului Medicilor din România. Reprezentanții Colegiului Medicilor au atras atenția vizavi de problemele grave cu care se confruntă Spitalul Județean Buzău.
Recent Spitalul Județean Buzău a rămas fără medici în Secția de Cardiologie fiind găsite ulterior două cadre medicale care să susțină activitatea până în momentul în care instituția spitalicească va reuși să ocupe prin concurs schema de personal. Direcția de Sănătate Publică a solicitat medicilor de families să se implice în rezolvarea crizei de personal din cea mai mare unitate spitaliceasca din judet însă și aici există o problemă. Generaliștii sunt din ce în ce mai puțini, sunt în vârstă iar activitatea pe secții precum Unitatea de Primiri Urgențe este deosebit de încărcată.
Centrele de permanent sunt puncte de lucru ale medicilor de familie la nivelul comunelor sau aglomerarilor urbane de mici dimensiuni. Aici generealistii fac garzi pentru pacientii din arealul respectiv, degrevand astfel sistemul de urgenta.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ