Compania de Apă instalează 7500 de contoare inteligente

0
21

Mai puține pierderi prin digitalizare
Compania de Apă S.A. Buzău, în calitate de beneficiar, a semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene Contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea gradului de digitalizare a infrastructurii de apă la nivelul operatorului regional CAB în vederea eficientizării consumurilor de apă în municipiul Buzău”, finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).
Potrivit unui comunicat de presă al Companiei de Apă, valoarea totală a proiectului este de 9.2 milioane lei, care include finanțarea nerambursabilă a Uniunii Europene în valoare de 6.2 milioane lei.
Implementare proiectului se va derula până la data de 31 decembrie a anului 2023 iar obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de digitalizare al operatorului regional Compania de Apa S.A. Buzău la nivelul municipiului Buzău prin implementarea unui sistem avansat de monitorizare a stării tehnice a rețelei și contorizare inteligentă.
În acest sens, se vor instala 7500 de contoare inteligente de apă rece ce dispun de sisteme de citire/comunicație tip LoRa și se vor implementa soluții software dedicate de Management inteligent al sistemului de monitorizare/contorizare, infrastructură hardware – server local pentru implementarea soluției software.
Potrivit Companiei de Apă, rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt reducerea pierderilor de apă în municipiul Buzău rezultate din erori de măsurare și de prelucrare a datelor, optimizarea costurilor și creșterea gradului de digitalizare a operatorului regional de apă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ