Contract semnat pentru Consorțiul de învățământ dual și tehnic

0
62

Facilitate pentru 300 de elevi și studenți
La Ministrulul Educației a fost semnat contractul de finanțare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construcția Campusului, unde va funcționa ,,Consorțiul pentru învățământ dual și tehnic superior”. Astfel, la ieșirea din Buzău spre Vernești, va urma să fie construer un campus universitar unde se vor putea pregăti atât viitorii ingineri, dar și viitori muncitori înalt calificați în domeniile industriilor mecanice și alimentare. Proiectul va fi posibil prin intermediul unui parteneriat între Primăria Buzău, Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu” și nouă companii din Buzău.
Este un proiect în valoare de peste 20 de milioane de euro, care se va întinde pe 8 hectare. Campusul va fi dotat cu laboratoare de tehnologii de fabricație, de acționări hidraulice și pneumatice, metrologie, laboratoare de presare la rece, sudare prin topire, de modelare și simulare numerică, CAD-CAE și laboratoare de ingineria produselor alimentare.
În jur de 200 de elevi din sistemul de învățământ dual și 100 de studenți vor urma să își desfășoare activitatea în viitorul campus.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ