Copil căutat în pădure de 100 de oameni

0
2

A plecat din pricina unui joc
Duminică seară polițiștii din Buzău au fost sesizați de către o mamă cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o zonă turistică a județului, copilul său, de 9 ani, a plecat de lângă familie și nu îl mai găsește.

IPJ Buzău
“Având în vedere sesizarea, ora târzie, condițiile de luminozitate scăzută, dar și specificul zonei, deluros și în mare parte împădurit, polițiștii s-au deplasat de urgență la locația indicată de către apelanta și au demarat verificări pentru depistarea cu operativitate a copilului. Au fost mobilizate aproximativ 100 de persoane, dintre care peste 80 din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și reprezentanți silvici și ai autorităților județene/locale, cărora li s-au alăturat inclusiv voluntari aflați în zonă, dornici să contribuie la activitățile desfășurate pentru găsirea minorului”, a informat IPJ Buzău.
La scurt timp după mobilizarea echipelor de căutare, copilul a fostgăsit într-o pădure.

IPJ Buzău
“Minorul a fost predat polițiștilor și personalului medical, pentru clarificarea împrejurărilor în care a plecat, dar și pentru a se asigura că acesta nu a suferit vătămări. Din discuțiile purtate, a reieșit că, în urma participării la un joc, nemulțumit fiind că ar fi pierdut, s-ar fi decis să plece, în mod voluntar, în zona împădurită. Acesta ar fi stat ascuns, în semn de revoltă, fără să conștientizeze pericolele la care s-a expus.Polițiștii reamintesc tuturor copiilor că părăsirea zonei de siguranță poate aduce pericole a căror proiecție nu o au încă, având în vedere vârsta fragedă”, atrage atenția IPJ Buzău.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ